Skip to content

Nieuwe leerling
aanmelden

Helaas kunnen wij in schooljaar 2021-2022 geen leerlingen meer plaatsen in groep 5.

De Omnibus heeft een open aannamebeleid. Ouders die de oecumenische identiteit van de school respecteren en kiezen voor Daltononderwijs, kunnen hun kind(eren) inschrijven.

Bij de aanname van nieuwe leerlingen wordt bekeken of wij een passende plek kunnen bieden. In het ‘School Ondersteunings Profiel’ kunt u meer informatie vinden over de mogelijkheden die wij binnen de school hebben om kinderen te ondersteunen.


Informatieochtend

Wanneer u interesse hebt in de school, kunt u zich eerst aanmelden voor een informatieochtend.
Deze ochtenden worden circa 10 keer per jaar gehouden voor een aantal belangstellende ouders tegelijk. De directie geeft uitleg over het oecumenische karakter van de school, het Daltononderwijs en andere uitgangspunten. Na die informatie nemen wij u mee door de school om de sfeer te proeven van de school ‘in bedrijf’. Er worden dan enkele groepen bezocht.

 

Coronamaatregelen

In verband met de huidige richtlijnen rondom het Coronavirus worden er geen fysieke rondleidingen gegeven. Wij hopen dat de richtlijnen na de zomervakantie ons toestaan om onze informatieochtenden weer als vanouds te organiseren en u fysiek welkom te kunnen heten in onze school.

Tijdig aanmelden

Ouders worden geadviseerd ruim van te voren hun kind (als het drie jaar wordt) aan te melden op school. De Omnibus kan dan anticiperen op de toekomst.

 

Als uw kind vier jaar wordt, mag het voor het eerst naar school. Uw kind ontvangt tijdig een kaartje met de datum van de eerste schooldag, de naam van de leerkracht en het lokaal en gebouw waar het kind geplaatst wordt. Het kind kan in de meeste gevallen in de weken daarvoor enkele dagdelen komen meedraaien in de groep waar het geplaatst is. In overleg met u en de groepsleerkracht worden enkele dagdelen afgesproken.

Herfstkinderen

Is uw kind in oktober, november en december jarig, dan is hij/zij een zogenaamd ‘Herfstkind’. Dit heeft mogelijk invloed over het schoolverloop bij de kleuters. Klik hier voor meer informatie over Instroom Herfstkinderen.

Aanmelden voor de informatieochtend

Wij komen graag op de informatieochtend van
U kunt dit formulier alleen versturen als u akkoord gaat met ons Privacybeleid
reCAPTCHA is required.